Шановні друзі!

 

Вітаю вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології, а також Всесвітнім днем стандартів!


У сучасному світі стандарти є джерелом нових знань, інформації про технології та найкращу практику. Тому гармонізація вітчизняних стандартів з міжнародними та європейськими є дієвим інструментом Української держави для захисту національних інтересів, а також дає змогу за-пропонувати споживачам найширший вибір якісних товарів.


Незважаючи на досягнутий останніми роками прогрес у реформуванні системи технічного регулювання, стандартизації та метрології України, на порядку денному залишається необхідність подальших змін, які повинні базуватися на досягненнях та враховувати нові можливості, що відкриваються перед Україною в результаті реалізації Угоди про асоціацію з ЄС.


Наразі головним завданням для кожного з вас є створення системи технічного регулювання, стандартизації та метрології в Україні, що відповідає потребам сучасної ринкової економіки, гарантує безпечність продукції, забезпечує ефективніше регулювання та поліпшення ділового клімату, сприяє інтеграції України у світову економіку.


Цього святкового дня бажаю всім вам міцного здоров’я, успіху, нових здобутків та наполегливості у вашій відповідальній роботі!

 

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.