Ураган «Метью», який уже вночі з четверга на п’ятницю почав поливати дощем Флориду, Національна погодна служба США назвала найсильнішим за останні 118 років. Нині йому присвоєно четвертий рівень небезпеки з п’яти можливих. Національний центр прогнозування ураганів попереджує про небезпеку високих хвиль, які можуть обрушуватися на берег.


Люди готуються пережити негоду. Закриваються школи, університети, відміняються авіапольоти. Очевидці кажуть, що в магазинах — порожні полиці: люди скупили продукти та товари першої необхідності. Черги утворюються за бензином.


Президент Обама оголосив надзвичайний стан у Флориді, а також у Джорджії і Південній Кароліні, які слідом за Флоридою відчують на собі силу урагану.


Губернатор Флориди Рік Скотт, наполягаючи на обов’язковій евакуації людей з прилеглих до узбережжя регіонів, заявив: «Якщо «Метью» вдарить прямо про Флориді, руйнування можуть бути катастрофічними».


За останніми даними, 300 осіб стали жертвами урагану на Гаїті, а загалом у країнах Карибського басейну загинуло 478 мешканців, і цифри ці неостаточні.