У Полтавському обласному перинатальному центрі вручили свідоцтва про народження дітей представникам дев’яти родин. Ця процедура вже стала досить звичною для понад двох десятків таких закладів, які функціонують у регіоні. Та оскільки започатковували її рік тому, то цього разу на згадане вручення завітали керівники області. Тож перший у житті документ новонароджених діток їхні мами й татусі одержували з рук голови ОДА Валерія Головка, його заступника Олега Пругла та начальника Головного територіального управління юстиції в області Ірини Пашко.

 

 

Остання повідомила журналістам про те, що сьогодні цією послугою від Міністерства юстиції на Полтавщині користується кожна третя родина, в якої з’являється немовля.

Водночас частина батьків виявилися не готові до такої оперативності, бо, скажімо, під час перебування породіллі у медичному закладі ще не визначилися з іменами для своїх крихіток...


Водночас тим із них, хто не сумнівається у своєму виборі, достатньо заповнити анкету — решту зроблять представники Мін’юсту на місцях. Саме вони принесуть свідоцтво про народження дитини просто до пологового будинку. Тож для того щоб одержати документ, батькам тепер не треба оббивати пороги чиновницьких кабінетів. Тим паче, що з появою малюка клопотів у них і без того вистачає. Надто за умов, коли, скажімо, у перинатальному центрі зазвичай опікуються породіллями, в яких очікуються певні ускладнення при пологах. «Свою донечку ми з чоловіком назвали Анею, — зазначила Вікторія Гібалова. — Її вага при народженні була 3 кілограми 200 грамів, зріст — 50 сантиметрів. Тож у нас усе добре. А те, що вже й свідоцтво про її народження одержали, можна вважати ще одним подарунком. Це справді зручно».


Полтавська область.


Фото автора.