Цього року в Тернопільській області працюють чотири цукрові заводи: Чортківський, Збаразький, Хоростківський і Козівський. За словами директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Віталія Луя, в агрокомпаніях, яким належать підприємства, змінилися власники і вони зацікавлені у їхній роботі. Загалом планують переробити понад 1,2 мільйона тонн сировини і виробити 150—155 тисяч тонн цукру. Врожайність дещо нижча, ніж торік: вагу солодкі корені не набрали через засушливе літо. Нині цукровий буряк не у фаворі у сільгосппідприємств через високі затрати. Населення також охололо до цієї культури: у селянських господарствах з кожним роком вирощують дедалі менше коренів. Щоб завантажити заводи, доводиться завозити сировину з інших областей: зокрема, з Волинської, Івано-Франківської, Львівської та Хмельницької. У деяких з них своїх переробних підприємств не залишилося. Щодо ціни на солодкий продукт, то Віталій Луй прогнозує, що вона не повинна зростати, принаймні найближчими місяцями.

Тернопільська область.