Занепокоєння жителів Луганщини із приводу затримок зарплат і пенсій безпідставні. Усе надходить у повному обсязі. Зокрема, бюджетникам виплати закрили ще 28 лютого.
Директор департаменту промисловості й енергозбереження ОДА Дмитро Дрожжин насамперед акцентує увагу на ситуації з видачею зарплати на базових підприємствах вугільної галузі регіону. Загальний фонд заробітної плати по великих підприємствах становить 795 млн. грн., з яких 410 млн. грн. — фонд заробітної плати підприємств держвласності.
Але залишаються невирішеними питання, пов’язані з недержавними вугільними підприємствами. Загострюється ситуація по шахті «Марія-Глибока» у Первомайську. Тут заборгованість оцінюється в 3,2 млн. грн. Ведуться перемовини з керуючою компанією, щоб у найкоротший час виплатити щонайменше 50% боргів і вийти на повне їхнє погашення.
Також серйозно непокоїть обласну владу «Луганськвугілляремонт». Заборгованість із зарплати тут перевищує 2,5 млн. грн., і, на жаль, зрушень у бік її погашення не відбувається. У трудовому колективі наростає соціальне напруження. В ОДА шукають шляхи допомоги.
Також Дмитро Дрожжин зазначив: «Ми не очікуємо серйозного провалу в співробітництві з РФ. Росіяни вже задекларували свою готовність працювати з нашими підприємствами в повному обсязі».