Металеву шафу, яку працівники газової служби почепили на стіні багатоповерхівки за адресою Марата, 47 у Шостці на Сумщині, мешканці демонтували, щоб там не розмістили будинковий прилад обліку спожитого блакитного палива. Керівник ОСББ, створеного у будинку, Валентина Нагорна пояснює: шафу газовики почепили без відома людей.


— Тим порушили цілісність нашого будинку та ще й намагалися нав’язати нам договір на обслуговування цієї конструкції, у якому зазначається, що не газова служба, а ОСББ нестиме відповідальність за збереження шафи, — стверджує жінка.


Через якийсь час після того, як на стіні будинку почепили «троянську» шафу, з’явилося оголошення про тимчасове припинення газопостачання — «у зв’язку з ремонтними роботами на газопроводі». Мешканці одразу запідозрили, що газовики встановлюватимуть будинковий лічильник газу. Люди зібралися у дворі з самого ранку, викликали поліцію і газовиків. Поліція приїхала, а до міськгазу додзвонитися так і не змогли. Тож люди вирішили шафу демонтувати, зняли її зі стіни та поклали на зберігання.


У Шостці це вже не перший випадок, коли люди знімають з будинків шафи для газових лічильників, бо не хочуть платити за «колгоспними» лічильниками, коли на всіх порівну ділитимуть весь будинковий обсяг спожитого газу.

 

Сумська область.


Фото з сайту Шостка.ІNFO.