Президент Петро Порошенко провів зустріч із Головою Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо.


Співрозмовники обговорили хід імплементації змін до Конституції, що стосуються правосуддя, і набрали чинності 30 вересня 2016 року. Президент відзначив важливу роль Венеціанської комісії з підготовки цієї ключової реформи, повідомляє офіційний сайт глави держави.


Петро Порошенко подякував Джанні Букіккіо за принципову позицію Комісії в юридичному аналізі подій, пов’язаних з агресією Росії проти України. Зокрема, за висновки Венеціанської комісії щодо не конституційності проведення референдуму в Криму, а також про невідповідність міжнародному праву запроваджених Росією змін у порядок прийому до Федерації нових суб’єктів.


Джанні Букіккіо підтвердив готовність комісії й надалі допомагати в реформуванні судової системи України.


***


Напередодні Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки відвідав Одеську область. Зокрема, глава держави проінспектував на 31-му кілометрі ремонт дорожнього покриття автотраси Одеса — Рені, яка зв’язує країни Євросоюзу з Україною.


Ознайомившись з перебігом робіт з реставрації траси, Президент повідомив: з бюджету виділено додаткових 54 мільйони гривень на ремонт цієї дороги. Петро Порошенко також заявив, що задоволений результатом митного експерименту, у рамках якого частина доходів від перевиконання плану по зборах спрямовується на ремонт автомагістралей.


Петро Порошенко також повідомив, що розраховує залучити кошти Європейського Союзу на лагодження автодороги Одеса — Рені.


— Як ви знаєте, відбулися мої консультації із президентами Румунії та Болгарії. Ми домовилися створити робочу групу для доступу до коштів ЄС, побудувати міст. Це була б наша ключова позиція із забезпечення транзиту українських вантажів і пасажирів, — зазначив він.


Після зустрічей з будівельниками-шляховиками Петро Порошенко відвідав селище Шабо Білгород-Дністровського району й підписав закон, який скасовує необхідність одержання виноробами спеціальної ліцензії в розмірі 500 тисяч гривень на право оптової торгівлі алкоголем. Нині її повинні отримувати і великі заводи, і дрібні приватні виробництва. 


Глава держави також заявив, що хотів би заснувати свято молодого вина в країні, яке можна було б відзначати сьомого жовтня.

Одеська область.

 

Під час робочої поїздки до Одеської області Президент України Петро Порошенко фотографується з місцевими жителями.


Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).