У понеділок до Туреччини після відновлення дружніх відносин із президентом Реджепом Ердоганом прибув з офіційним візитом його колега із РФ Володимир Путін. Можливо, це ніяк не пов’язано з приїздом «великого друга турецького народу», але в країні напередодні цього візиту знову активізувалися бойовики Робітничої партії Курдистану. 


В четвер вони підірвали в Стамбулі саморобний вибуховий пристрій, прикріплений до мотоцикла. До ранку п’ятниці сили безпеки заарештували шістьох членів Робітничої партії Курдистану, підозрюваних в організації цього теракту. 


А в неділю автомобіль, начинений 5 тоннами вибухівки, камікадзе підірвав біля поліцейського поста в районі Шемдімлі південно-східної провінції Хаккяри, повідомила турецька газета Daіly Sabah. Прем’єр-міністр Біналі Йилдирим підтвердив журналістам початкову інформацію про велику кількість жертв: загинуло 18 осіб, серед яких 8 цивільних осіб; ще 26 — 16 цивільних і 10 поліцейських — дістали поранення різного ступеня і госпіталізовані, дехто перебуває у дуже тяжкому стані. Сили безпеки з’ясовують, з ким був пов’язаний загиблий терорист, і почали пошук його спільників.