Керівництво Республіканської партії США вчора провело спеціальну конференцію для обговорення ситуації, що склалася навколо партійного кандидата в президенти Дональда Трампа, повідомляє агентство Assocіated Press. Існує вірогідність, що його можуть попросити зняти свою кандидатуру і висунути кандидатом в президенти Майка Пенса — претендента на посаду віце-президента.


Скандал навколо Трампа виник після оприлюднення в п’ятницю The Washіngton Post і NBC запису розмови між ним і представником «Access Hollywood» Біллі Бушем, у якому мільярдер говорив про спробу сексуальних стосунків із заміжньою жінкою. Розмова була записана через кілька місяців після того, як третьою дружиною Трампа стала Меланія Кнаус, із якою він у шлюбі й досі, зазначає видання. У п’ятницю, коли було оприлюднено запис, речник компанії NBC Unіversal, якій належить бренд «Access Hollywood», відмовився від коментарів. Натомість на відео відреагував сам Трамп. «Це був «стьоб із роздягальні», приватна розмова, яка відбулася багато років тому. Білл Клінтон говорив мені набагато гірші речі на полі для гольфа. Прошу вибачити, якщо когось образив», — виправдовувався Трамп.


Саме із цієї топ-теми і розпочалися другі теледебати між кандидатами в президенти США, які відбулися у неділю ввечері. Україні в розмові місця не знайшлося: кандидати говорили здебільшого про Москву і в розрізі співпраці з нею у сирійському питанні, і розв’язанні кризи на Близькому Сході. Трамп заявив, що ані бізнесу, ані друзів в Росії не має, але РФ разом із режимом Асада бореться з ІД.


За даними опитування CNN/ORC, 57 відсотків глядачів віддали перемогу на дебатах Клінтон, 34 відсотки — Трампу. Дослідження YouGov також показало перемогу демократки з відчутно різними показниками за аудиторіями: серед жінок 50 відсотків віддали першість Клінтон, 38 — Трампу, у чоловіків — 46 та 43 відсотки відповідно.