Останнню добу (станом на 11.10) терористи 16 разів порушували «режим тиші». За даними прес-центру АТО, найгарячіше було на маріупольському та луганському напрямках. Окупанти лупили по нашим військовим в районах Мар’їнки, Новозванівки, Новоолександрівки, Гнутового, Павлополя і Широкиного. Терористи застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, гранатомети і БМП. Зафіксовано обстріли і з мінометів калібром 82 і 120 мм. Це сталося поблизу Водяного, Широкиного і Талаківки. На донецькому напрямку протягом дня було відносно спокійно.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації маріупольський напрямок, район Широкиного). «Обстріли тривають. На щастя, важкого озброєння бойовики сьогодні не застосовували. Хлопці тримаються, в повному обсязі виконуємо Мінські домовленості. Вчора орки гатили з артилерії 152-мм і 122-мм калібрів. Отримали поранення двоє наших побратимів. Один у важкому стані, інший отримав легкі травми. Їх доставили до медзакладу. За даними розвідки, диверсійна група зайшла у наш сектор... готуємося».


Як повідомили в ГУР Міноборони, бойовики не поспішають відводити озброєння від лінії розмежування в районі Станиці Луганської. «Передові підрозділи російських військ залишаються на своїх місцях. Наші військові готові відвести техніку у найкоротший термін. Та для цього ОБСЄ повинна надати точну інформацію про відведення з боку противника», — зазначили в силовому відомстві.