У східній китайській провінції Чжецзян обвалилися чотири житлові будинки. Багато людей опинилося під завалами. Державне телебачення Китаю повідомляє, що загинуло не менш як 20 осіб.


Трагедія сталася у місті Веньчжоу в понеділок вранці, коли більшість мешканців ще спало. Будинки миттєво перетворилися на гору будівельного сміття висотою з триповерховий дім.


Рятувальні роботи тривали весь день. На жаль, з-під завалів діставали переважно мертвих. За даними місцевого управління з надзвичайних ситуацій, із 26 відкопаних тільки шестеро були живими. Але рятувальники припускають, що під уламками ще можуть бути живі люди, тому роботи не припиняють.


Скільки осіб мешкало в чотирьох будинках, невідомо. Ці будівлі було споруджено ще в 1970-х роках, будували їх, як розповідають, сільські мешканці, що приїхали до Веньчжоу на заробітки. Жили тут небагаті люди, переважно заробітчани, — великими сім’ями.


І таких ненадійних будівель в Веньчжоу немало. Поряд із будинками, які обвалилися, влада розпорядилася знести ще п’ять сусідніх, аби попередити наступні обвали.