Розвиток торговельно-економічних зв’язків та інвестиційне співробітництво Закарпаття і Австрії обговорили під час зустрічі голова ОДА Геннадій Москаль та Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер (на знімку).

 


— За обсягами прямих іноземних інвестицій, що надійшли в економіку Закарпаття, Австрія посідає четверте місце. Загалом в області працюють інвестори з сорока восьми країн світу в різних галузях, — повідомив Г. Москаль. — На Закарпатті нині зареєстровано три десятки підприємств з капіталом австрійського походження, здебільшого в переробній галузі, які успішно діють.
Він також зазначив, що область чекає на інвесторів, зокрема в деревообробній галузі: «В Україні діє заборона на експорт лісу, однак деревину можна переробляти в межах області. Тому закликаю створювати підприємства з переробки лісу і виготовлення продукції з деревини на Закарпатті. Запрошуємо й австрійців».
Натомість посол нагадала позицію Євросоюзу і Австрії у ставленні до оголошеного Україною мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді. Зокрема, в Європі вважають, закон про мораторій не відповідає правилам ВТО та положенням Угоди про вільну торгівлю між Україною і ЄС.

 

Закарпатська область.


Фото прес-служби ОДА.