Російські окупанти продовжують штурмувати позиції наших військових. За останню добу (станом на 12.10) зафіксовано понад 40 обстрілів. За даними прес-центру АТО, найгарячіше було на маріупольському напрямку. Противник декілька разів відкривав вогонь з артилерії калібру 122-мм та мінометів калібру 120-мм по Широкиному та Водяному. В напрямку Тарамчука, Мар’їнки, Талаківки та Лебединського терористи використовували міномети 82 та 120 калібрів. Важка артилерія гриміла цієї доби і на Луганщині. З окупованого Первомайська ворог бив по ділянці Попасна — Новозванівка — Новоолександрівка. І здебільшого з артилерії калібром 122 мм.

 

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район ДАП): «Перебуваю зараз на базі. Сьогодні телефоном спілкувався з побратимами. Хлопці повідомляють погані новини. Уже другу добу бої ідуть майже безупинно. Ворожих обстрілів побільшало. Вночі по них орки випустили декілька десятків снарядів різного калібру. Хлопці не могли навіть вийти з укриття. Війна триває, додати нічого...
Як повідомив учора ЗМІ прес-офіцер сектору «Луганськ» Дмитро Горбунов, противник відновив обстріли і Станиці Луганської. «Ворог застосував проти наших воїнів підствольні гранатомети. Прицільний вогонь відкривався з гори, де розташовано пам’ятник князю Ігорю і звідки дуже добре видно всі позиції військовослужбовців ЗСУ. Терористи обстрілюють саме той спостережний пост, який підлягає в рамках міжнародних домовленостей відведенню згідно з останніми Мінськими домовленостями», — розповів він.
Лише за останню добу із зони АТО у Дніпро доправили п’ятьох важко поранених бійців. Нині всі вони у реанімації. Медики просять усіх небайдужих стати донорами: пораненим хлопцям потрібна кров.