У Старобільську, що на Луганщині, за ініціативи президента ГО «Громадянський корпус» Романа Солодкого відбулася конкурсна програма «Слава героїням!». Так шанували саме жінок, бо це вони у наш нелегкий час надихають чоловіків на відвагу, а коли потрібно, то поруч з ними стають на захист країни.

 

Сєверодонеччанка Інна Ремез першою у своїй родині пішла служити за контрактом до лав ЗСУ. Її приклад наслідували чоловік та батько. Ірина Гордієвич народилася в Івано-Франківську. В зону АТО приїхала після Майдану. Коли Батьківщину спіткало лихо, Ірина працювала в Греції, але відразу відмовилася від закордонних заробітків і повернулася додому. Нині вона служить у Щасті в батальйоні «Луганськ-1». Олеся Воробей родом з мальовничого села Дубівка на Рівненщині. З дитинства займається спортом, а у вільний час вишиває. До лав Збройних Сил потрапила одразу після школи. Дехто казав, що це все — романтика, мовляв, минеться. Та дівчина дає усім зрозуміти, що армія — це її покликання. А уродженка Рубіжного Олеся Гура служить у Національній гвардії. Прикладом для неї став батько — один з тих прикордонників, які в 2014 році тримали оборону свого загону в Луганську, коли його штурмували сепаратисти. Батькові вона завдячує також і своїм захопленням айкідо, дзюдо і... танцями.
Це лише кілька представниць слабкої статі, які сьогодні несуть військову службу в зоні АТО. Конкурс, до речі, засвідчив, що ці хоробрі жінки ще й добре готують, співають, танцюють, вишивають, фотографують, виховують дітей. У Катерини Гудзь зі Станиці Луганської аж трійко чарівних донечок. Ці жінки встигають і військову службу нести, і надійний тил своїм чоловікам створювати. Отже, цілком природно, що в День захисника України чоловіки вітають зі святом саме їх.

Луганська область.

 

Ось такі вони військовослужбовці — Марія Левченко та Інна Ремез.


Фото Тетяни ПОГУКАЙ.