У Німеччині поки що не знають дати можливої зустрічі «нормандської четвірки». «Канцлер готова до такої зустрічі, якщо вона дасть змогу досягти прогресу, якщо прогрес буде досягнутий в реалізації Мінських угод заради інтересів людей на сході України» — повідомив учора представник німецького уряду Штеффен Зайберт, інформує Reuters.


Раніше прес-служба Президента України інформувала, що Петро Порошенко провів телефонні переговори з Президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером ФРН Ангелою Меркель, щоб звірити позиції. Наступну телефонну розмову глави держав домовилися провести на початку цього тижня.


Особливості ситуації додає той факт, що ідея зустрітися четвіркою лідерів в Берліні 19 жовтня належить Москві (яка раніше й перервала переговорний процес), хоч там і послалися на запрошення на вечерю від Ангели Меркель. Але і в Парижі, і в Берліні, і в Києві зауважили, що є сенс зустрічатися тільки, якщо найближчим часом вдасться домовитися з ключових питань. Але вже очевидно: якщо зустріч і відбудеться, то не 19 жовтня. Якщо В. Путін скасував запланований на цей день візит до Парижа, то прес-служба Петра Порошенка, навпаки, проанонсувала візит Президента України до Європейських інституцій у Брюсселі, який має відбутися 19-20 жовтня.