В окупованому Криму з Італії побували п’ять депутатів регіональних парламентів. І це, незважаючи на протести Міністерства закордонних справ України, а також італійського МЗС.


Якщо говорити про економічну ситуацію та можливості роботи іноземних фірм на території Криму, то завісу таємниці над цим відкрив співголова громадської організації «Ділова Росія» Андрій Назаров, який і був організатором візиту. У коментарі одній з російських радіостанцій він заявив, що схеми роботи іноземних інвестицій у Криму існують. Найчастіше інвестори створюють компанії спочатку в Москві, а потім уже «московські» — вкладають інвестиції в Крим.


Водночас жодного прикладу, як саме працюють на півострові іноземні компанії, немає. Можливо, подібні заяви є всього-на-всього мішурою, спробою довести, що режим санкцій не діє?


Варто зазначити, що зовні всі подібні «візити» виглядають помпезно: іноземців возять по Криму, селять у найрозкішніших готелях і годують у найдорожчих ресторанах. Так було двічі з делегацією французьких депутатів, візит яких викликав різку реакцію й французького, і вітчизняного зовнішньополітичних відомств, і навіть Генпрокуратури.


Французи, які побували на півострові влітку минулого й нинішнього року, втримувалися від різких випадів на адресу України. Італійці сфотографувалися на тлі «Зеленого чоловічка» — так називають установлену в Сімферополі біля будівлі «парламенту» скульптуру солдата-агресора.

 

До речі

 

Італійські регіонали чудово розуміють, що вони відвідують украдену територію. У день, коли група регіональних депутатів вирушила до Криму, парламент Італії знову відмовився підтримати резолюцію про зняття санкцій з Росії. Щоправда, про це російські ЗМІ не писали.


Вл. інф.