14 жовтня в більш як 70 містах світу відбулася міжнародна акція «Stop Putіn, Stop War». Головна мета акції — нагадати світовому співтовариству, що в Україні тривають бойові дії на сході. А також показати важливість солідарності в підтримці України, яка стала об’єктом російської агресії. У деяких містах гасло «Стоп Путін. Стоп війна» звучало трохи інакше: «Стоп путінській війні в Україні». І хоча головною рушійною силою в організації цієї всесвітньої акції стали українці, які живуть і працюють за кордоном, до них приєдналися й місцеві небайдужі громадяни.


Українці, котрі живуть у Болгарії, разом із болгарами, що підтримують нашу країну, провели мітинг на площі Незалежності біля будівлі парламенту. Із закликом до болгарської влади і всього людства зупинити криваву бійню, влаштовану Путіним, на Донбасі й в Алеппо виступили відомий болгарський журналіст Іво Інджев, депутат Народних зборів Болгарії Методі Андрєєв, віце-спікер парламенту Александр Йорданов, болгарський офіцер, який навчався у Львові, Васил Данов.


Голова Спілки українських організацій у Болгарії «Мати Україна» Олена Коцева зачитала звернення до президента, парламенту й уряду Болгарії із проханням підтримати Україну у війні з Росією. Вона подякувала уряду Болгарії та болгарським спонсорам за те, що вони організували й оплатили лікування поранених українських бійців у бальнеологічних курортах країни.


У неділю представники української діаспори відвідали місто Хісяра, де проходять лікування поранені бійці, щоб підтримати їх і передати подарунки.

 


На фото: учасники акції «Stop Putіn, Stop War» біля парламенту Болгарії.


Фото автора.