Під час офіційного візиту Президент України Петро Порошенко взяв участь у зборах активу Харківської області й представив нового голову обласної державної адміністрації Юлію Світличну.


— Позитив цього призначення в тому, що поява Юлії Світличної у великій політиці знаменує прихід нового покоління, яке виросло й повністю сформувалося в часи незалежності, — наголосив глава держави. — Усією діяльністю й поведінкою вона демонструє цілковиту відсутність радянських комплексів.


Петро Порошенко впевнений у тому, що в нового керівника величезний потенціал. «Слобожанщині дуже пощастило з головою обласної державної адміністрації, — сказав він. — Юлія Світлична — перша жінка в Україні, яка в 32 роки стала потужним, сильним політиком, головою однієї із ключових, базових і найважливіших областей України».


Керівник Харківської ОДА подякувала Петру Порошенку за високу довіру, відзначивши, що виклики часу накладають підвищену відповідальність на обласну державну адміністрацію й керівні органи різних рівнів. Вона також запевнила Президента в тому, що висока мотивація дасть змогу забезпечити ефективну роботу всього управлінського апарату в регіоні.


— Один із пріоритетів — це подальше зміцнення основ демократичного, проукраїнського громадського життя в області, зміцнення системних взаємодій із громадянським суспільством, з усіма, хто готовий брати реальну участь у регіональному розвитку. Переконана, що ми продовжимо конструктивні відносини з обласною радою, виходячи з інтересів Харківщини, а не з політичних переваг, — зазначила Юлія Світлична.


За її словами, серед пріоритетів обласної влади — активне співробітництво із громадянським активом підприємців і ветеранів АТО, разом з якими на Харківщині реалізується ціла низка проектів. Також увага приділятиметься соціально-економічному розвитку регіону.


Під час візиту на Харківщину Президент також повідомив, що до кінця жовтня завершиться шоста хвиля демобілізації. Із цього часу українська армія стане повністю контрактною і добровольчою. 13 тисяч солдатів-строковиків проходитимуть службу за межами зони АТО.


На військовому аеродромі в Чугуєві Збройні Сили України в ці вихідні поповнилися 157 одиницями техніки — БМП, БТР, танками, мінометами, ПЗРК, вертольотами та літаками. Вітаючи військових із Днем захисника, Президент Петро Порошенко наголосив, що це всенародне свято.


— За два роки концерн «Укроборонпром» передав військовим понад 12 тисяч одиниць техніки та озброєння. Нині стоїть завдання розробки сучасних видів озброєння. Країна — у стані війни. Захист і оборона держави — справа не тільки Збройних Сил, а й усього українського народу, — зазначив Петро Порошенко.