Проект «Новоросія» накрився мідним тазом, а Путін «не різко» дає задній хід, уважає заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука. Таку думку він висловив одному з видань, коментуючи ситуацію на Донбасі в контексті ліквідації терориста «ДНР» Арсена Павлова за кличкою «Моторола».


«Росія готова до відкоту. Це відбувається не такими швидкими темпами, як хотілося б нашим радикалам, але якщо подивитися в політичній перспективі, то відкат Росії з Донбасу помітний неозброєним поглядом. Риторика помінялася, Путін сам себе обіграв», — заявив чиновник.


Утім, підготовка до такого відкоту супроводжується конвульсіями на передовій. В останні дні це визнають і спостерігачі ОБСЄ. У прес-службі місії повідомляють про ескалацію ситуації на Луганщині.


За словами прес-офіцера сектору «Луганськ» Дмитра Горбунова, інтенсивність обстрілів з боку бойовиків на даному напрямку в зоні АТО не змінюється, противник продовжує обстрілювати позиції українських військових.


«Учора (17.10) по житлових кварталах Попасної російсько-терористичні війська використовували самохідні артилерійські установки 152 мм калібру. Обсяги збитку оцінюються. На місце викликали співробітників ОБСЄ й інших міжнародних організацій. Увечері біля Станиці Луганської терористи обстрілювали український опорний пункт неподалік від КПВВ, де має бути відведення. Двічі порушували режим тиші біля Кримського, там відкривали вогонь із 82-мм міномета, гранатометів і автоматичної зброї. Біля Золотого також другий день поспіль ведуться обстріли. Інтенсивність обстрілів не змінюється. Противник професійно обстрілює наші позиції, це властиво тільки кадровим військовим», — сказав він.