Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 3-й тур. 18 жовтня.


Група Е. «Байєр» (Німеччина, Леверкузен) — «Тоттенгем» (Англія, Лондон). 0:0. ЦСКА (РФ, Москва) — «Монако» (Франція). 1:1.
«Монако» — 5 очок, «Тоттенгем» — 4, «Байєр» — 3, ЦСКА — 2.


Група F. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Легія» (Польща, Варшава). 5:1. «Спортінг» (Португалія, Лісабон) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 1:2.
«Боруссія», «Реал» — по 7, «Спортінг» — 3, «Легія» — 0.


Група G. «Лестер» (Англія) — «Копенгаген» (Данія). 1:0. «Брюгге» (Бельгія) — «Порту» (Португалія). 1:1.
«Лестер» — 9, «Копенгаген», «Порту» — по 4, «Брюгге» — 0.


Група Н. «Динамо» (Хорватія, Загреб) — «Севілья» (Іспанія). 0:1. «Ліон» (Франція) — «Ювентус» (Італія, Турин). 0:1.
«Ювентус», «Севілья» — по 7, «Ліон» — 3, «Динамо» — 0.


***

 


Мудрий страж воріт «Ювентуса» і збірної Італії 38-річний Джанлуїджі Буффон (на знімку) не має особливих ілюзій щодо перемоги в Лізі чемпіонів. Але робить чимало для того, щоб його ворота залишалися на замку. І тим сприяє команді в просуванні якомога вище в турнірі. До речі, в першому таймі (на 35-й хвилині) Буффон відбив пенальті, який виконав форвард господарів Александр Ляказетт.


А от воротар ЦСКА Ігор Акінфєєв встановив своєрідний антирекорд. Він знову не зумів уберегти ворота своєї команди, пропустивши в сороковому матчі поспіль. На 86-й хвилині домашнього поєдинку проти «Монако» він не зміг відбити удар Бернарду Сілви. І господарі випустили з рук мінімальну перемогу, опинившись на останньому місці в турнірній таблиці групи.


А в цілому ця група матчів особливою результативністю не відзначалася, що свідчить про гостроту протистояння в кожній зустрічі. І лише в Мадриді уболівальники побачили аж шість забитих м’ячів. Утім, УЄФА платить за перемогу з будь-яким рахунком однакові суми. Отож вистачає переваги в один м’яч.


***


Не минулося і без навколофутбольних пристрастей. У Мадриді перед матчем «Реала» і варшавської «Легії» відбулися сутички польських фанів із поліцією.


На вулиці іспанської столиці вивели додатково дві тисячі правоохоронців. Перестороги поліцейських виявилися небезпідставними, адже польські вболівальники виправдали найгірші очікування і почали бійки із силовиками.

Повідомляють про сімох поранених осіб...


Фото uefa.com