Уряд Угорщини надзвичайно зацікавлений у співпраці з прикордонними регіонами сусідніх країн, особливо із Закарпаттям. 


Одне з пріоритетних завдань в цьому напрямі — створення умов для спрощення перетину кордону громадянами і розбудова належної інфраструктури. Про це, як повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА, заявив міністр юстиції Угорської Республіки Ласло Трочані (на знімку в центрі) після зустрічі з керівництвом Закарпаття.

 


Голова обласної ради Михайло Рівіс, заступник голови ОДА Олександр Петік і представник уряду сусідньої країни обговорили питання економічного та транскордонного співробітництва. У зустрічі також взяли участь заступник голови облради Йосип Борто та Генеральний консул Угорської Республіки в м. Ужгороді Йожеф Бугайло.


— Угорщина, з огляду на «міграційні» процеси в Європі, нині посилює охорону своїх кордонів. Водночас це жодним чином не повинно перешкоджати вільному руху мешканців прикордонних регіонів, — наголосив Л. Трочані.

— Ми повинні створити всі умови — юридичні, інфраструктурні, — аби полегшити та покращити умови перетину державних рубежів.


Говорили і про розбудову пункту пропуску зі спільним митним та прикордонним контролем у с. Велика Паладь Виноградівського району. «Нині наші партнери висловили готовність всебічно вивчити це питання, адже ЄС має досвід роботи таких пунктів пропуску», — повідомив М. Рівіс.


Михайло Рівіс запевнив урядовця сусідньої країни: Україна не становить «міграційної» загрози для Угорщини та Європейського Союзу. «Незважаючи на те, що сім мільйонів українців знаходяться у зоні бойового конфлікту на сході держави, ЄС не відчув тиску міграції з українського боку», — зазначив голова облради і подякував уряду Угорщини за всебічну підтримку України та Закарпаття, зокрема.

 

Закарпатська область.


Фото прес-служби ОДА.