Режим тиші на Донбасі діє лише на папері. За останню добу (станом на 19.10.) бойовики вдалися до рекордної кількості обстрілів. За даними прес-центру АТО, окупанти понад 60 разів відкривали вогонь по наших військових. Найгарячіше було на маріупольському напрямку. Терористи обстрілювали наші позиції з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї поблизу Талаківки, Павлопіля, Гранітного, Красногорівки та Мар’їнки. По Водяному, Лебединському та Широкиному вкотре били зі ствольної артилерії калібрів 122 мм та 152 мм та мінометів калібрів 82 мм та 120 мм. На донецькому напрямку противник вів вогонь з гранатометів та мінометів по Авдіївці та Верхньоторецькому. Неспокійно і на луганському напрямку.
Про ситуацію на передовій розповів один із командирів ЗСУ (місце дислокації — район Станиці Луганської):
«Напередодні зустрічі лідерів «нормандської четвірки» ситуація у нас загострилася. Бойовики відкривають вогонь, зокрема зі ствольної артилерії. Прилітали 122 і 152 калібри. Про стрілецьку зброю я навіть мовчу. Вона тут не замовкає. Нині про режим тиші, а також про розведення військ у нашому секторі не йдеться. У Мінську домовляються, однак орки не збираються припиняти вогонь. Обстріли поновилися навіть у районі Золотого, де війська вже розведені. Вони підтягують важку техніку, активізувалися диверсійні групи. Миру ми поки що не очікуємо...»
За оперативними даними групи «Інформаційний спротив», противник продовжує активно посилювати свої формування і здійснювати перегрупування сил. Зокрема, через Макіївку за останню добу пройшло до 30 одиниць автотранспорту з живою силою, боєприпасами та спорядженням і до 10 одиниць бронетехніки (включно з 2 танками).