Військовому з Тернопільщини Володимиру Гарматію, який брав участь в АТО, днями посмертно присвоїли звання Героя України.

 


Народився і проживав Володимир у Чернелеві-Руському Тернопільського району. Під час навчання у Тернопільському національному економічному університеті був активним учасником Революції Гідності.
З 16 червня 2014 року молодший лейтенант, командир взводу бригадної артилерійської групи 51-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» Володимир Гарматій брав участь у АТО. Під час виконання завдань він особисто очолював групу планування вогневого ураження противника.


Проведена під керівництвом В. Гарматія робота дала змогу створити дієву систему вогневого ураження противника та забезпечити надійний захист підрозділів від раптового нападу і в базових таборах, і на блокпостах.


25 липня 2014 року під час виконання бойового завдання молодший лейтенант В. Гарматій не зрадив Україні і не відступив разом із 41 товаришем по службі на територію Росії. Під час бою він героїчно загинув.


Нагороду за сина в Києві з рук Президента України Петра Порошенка отримала мати Оксана Гарматій.

 

Тернопільська область.


Фото надано автором.