Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 3-й тур. 19 жовтня.


Група A. ПСЖ (Франція, Париж) — «Базель» (Швейцарія). 3:0. «Арсенал» (Англія, Лондон) — «Лудогорець» (Болгарія, Разград). 6:0.«Арсенал», ПСЖ — по 7 очок, «Базель», «Лудогорець» — по 1.


Група B. «Наполі» (Італія) — «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул). 2:3.«Динамо» (Україна, Київ) — «Бенфіка» (Португалія, Лісабон). 0:2. Голи: Сальвіо, 9 (п), Серві, 55.
«Динамо»: Рудько, Сілва, Хачеріді, Віда, Антунеш, Корзун, Сидорчук (Гладкий, 80), Федорчук (Буяльський, 56), Ярмоленко, Гонсалес (Циганков, 76), Мораес. Тренер — Сергій Ребров.
«Бенфіка»: Едерсон, Нелсінью, Луїзао, Лінделеф, Грімальдо, Піцці, Фейса, Сальвіо, Серві (Селіс, 83), Гонсалу Гуедеш (Елізеу, 90), Мітроглу (Гіменес, 71). Тренер — Руй Віторія.
Рефері — Давид Фернандес Борбалан (Іспанія).


Київ. НСК «Олімпійський». 25 991 глядач. 2 градуси.


Група C. «Барселона» (Іспанія) — «Манчестер Сіті» (Англія). 4:0. «Селтік» (Шотландія, Глазго) — «Боруссія» (Німеччина, Менгенгладбаг). 0:2.«Барселона» — 9, «Манчестер Сіті» — 4, «Боруссія» — 3, «Селтік» — 1.


Група D. «Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — ПСВ (Нідерланди, Ейндговен). 4:1. «Ростов» (РФ) — «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид). 0:1.«Атлетіко» — 9, «Баварія» — 6, ПСВ, «Ростов» — по 1.


***


Можна, звичайно, змиритися з поразкою як такою. Зрештою, це спорт і самих лише перемог не буває. А от рівень гри, який продемонструвало київське «Динамо», пробачте, не витримує жодної критики. Він просто образив численних прихильників команди.


Тому представники ЗМІ з особливим інтересом очікували спілкування з Сергієм Ребровим. Але склалося враження, що він і вболівальники з журналістами дивилися на матч різними очима. Втім, судіть самі про сказане фахівцем.


***


— Знали, що буде надважка гра — сказав Сергій Ребров. — Як я казав раніше: команди на такому рівні не вибачають помилок. На жаль, ми припустилися багатьох похибок й не реалізували свої моменти. Президент після матчу зайшов у роздягальню, подякував хлопцям. Я зробив те саме. Рухатимемося далі, попереду в нас чемпіонат, і в Лізі чемпіонів ще нічого не втрачено. Намагатимемося знайти свою гру.


— Після сьогоднішнього туру, можливо, команді доведеться змінювати стратегію. Чи є для цього ресурси?


— У нас, на жаль, є низка травмованих. Працюємо з тими, хто є. Не думаю, що нині нам щось потрібно змінювати. План у нас один — вигравати. Але це рівень Ліги чемпіонів. Вище нього немає. Хоча дуже прикро програвати два домашні матчі, але, повторюю, футбол не вибачає помилок.


— Чи не помилилися з варіантом середньої лінії? Можливо, пізно вийшов на заміну Циганков?


— Не знаю, у чому я помилився. Буяльський вийшов після травми, як і Циганков. Можна говорити про Рибалку, але я вибрав Корзуна. Зараз не хочу оцінювати персоналії. Зберемося командою й поговоримо. Сьогодні ми програли, і стовідсотково у цьому мої помилки. Ми їх проаналізуємо і йтимемо далі.


— Сьогодні молодь (U-19) виграла у своєму турнірі в «Бенфіки» (2:1). То, може, потрібно активніше проводити ротацію складу, бо деякі виконавці з молодіжки переросли свій рівень?


— Ви серйозно вважаєте, що 19-річні гравці готові вийти на поле й конкурувати в Лізі чемпіонів? Молоді властива нестабільність, а ви вважаєте, що можна ставити до складу 4—5 гравців навіть не з команди U-21, а з U-19? Так, вони тренуються з першою командою, бачу в них перспективу. Залучатиму їх, але кидати молодих тепер у боротьбу в Лізі чемпіонів, як на мене, не дуже нормально.


— Останні результати «Динамо» не тішать...


— Нам потрібно думати про футболістів, які втратили мотивацію. Ми обговорювали це з президентом клубу. З тими, хто до зими не поверне мотивацію, нам доведеться прощатися. Навіть попри те, що в них довгострокові контракти. Будь-якій команді потрібна свіжа кров. Вона потрібна, навіть якщо ми виграли два чемпіонати поспіль. Якщо 3—4 футболісти побачать конкуренцію, вони працюватимуть зовсім по-іншому. Я дуже хочу побачити ту команду, яка була минулого сезону. Але для цього потрібно, щоб кожен гравець працював на тренуваннях.


— У чому причина сьогоднішньої поразки?


— Причин багато. Швидкий м’яч завжди змінює будь-яку тактику й стратегію. Ми намагалися атакувати, створювати моменти, але граємо в турнірі, в якому найвищі вимоги. Поки що не можу дати точний аналіз причин програшу.

 

Ще одна невдала спроба динамівців.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.