Луганські прикордонники відзначають 24-ту річницю від дня утворення свого загону. Привітати воїнів-прикордонників та вшанувати пам’ять їхніх загиблих товаришів під час антитерористичної операції прибули представники ОДА, місцевої влади, оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» та правоохоронних структур області.


Важливою сторінкою в історії Луганського прикордонного загону залишаються події ночі з 1 на 2 червня 2014 року, коли його територія була атакована переважаючими силами бойовиків чисельністю понад 500 осіб. Вони були озброєні гранатометами та стрілецькою зброєю. В умовах повного оточення і за відсутності будь-якої зовнішньої підтримки прикордонники прийняли нерівний бій. Свої позиції вони залишили лише після отримання відповідного наказу від командування. На жаль, за період проведення антитерористичної операції 72 військовослужбовці загону отримали поранення і 12 прикордонників загинули. Їхні імена вписано в історію загону золотими літерами


Учасники урочистостей та рідні загиблих героїв узяли участь у відкритті монументу на честь воїнів-прикордонників, які віддали життя, захищаючи територіальну цілісність України, та вшанували хвилиною мовчання полеглих товаришів.



Луганська область.