Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 3-й тур. 
20 жовтня.
Група Н. «Брага» (Португалія) — «Коньяспор» (Туреччина). 1:1.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Гент» (Бельгія). 5:0. Голи: Коваленко, 12, Феррейра, 30, Бернард, 46, Тайсон, 75, Малишев, 85.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Марлос, Степаненко, Малишев, Бернард (Тайсон, 74), Коваленко (Дентіньо, 37), Феррейра (Едуардо, 81). Тренер — Паулу Фонсека.
«Гент»: Рінне, Митрович, Гершон, Фокет, Нето, ван дер Брюгген (Ібрагім, 65), Сайєф, Асара, Саймон, Пербе (Кулібалі, 46), Міличевич (Деягер, 73). Тренер — Гейн Вангазебрук.
Рефері — Ентоні Тейлор (Англія).


Львів. «Арена Львів». 10 505 глядачів. 7 градусів.


«Шахтар» приймав «Гент» у статусі лідера групи після двох турів. Порівняно з поєдинком проти «Браги» у складі «гірників» відбулося три зміни. Повернувся до лав команди її капітан Срна. Ордеця, котрий занедужав напередодні зустрічі, замінив Ракицький. А замість дискваліфікованого Фреда вийшов Малишев.


Слід сказати, що «Шахтар» сумлінно підготувався до цієї зустрічі і з повагою поставився до суперника. Звідси велика перевага і переконливий результат. Звичайно, варто наголосити і на перевазі в класі українського клубу.
Певною мірою на перебіг зустрічі вплинув швидкий гол господарів. От тільки шкода, що Коваленко, котрий забив його, зазнав травми наприкінці першого тайму і продовжити участь у зустрічі не зміг.
Але його партнери не задовольнилися мінімумом, а діяли з великим піднесенням до останньої миті. Одне слово, результативне «полювання» у господарів поля вийшло на славу!


Другий м’яч побував у воротах бельгійців ще до перерви. Марлос розігнав контратаку, зробив передачу на Феррейру (на знімку внизу в центрі), й аргентинець чітко пробив повз воротаря Рінне.

 


Уже перша атака після відпочинку принесла «помаранчево-чорним» черговий успіх. Чудову комбінацію розіграли Марлос, Дентіньо та Бернард. Останній після прострілу влучив у порожні ворота — 3:0!


На 74-й хвилині на заміну вийшов Тайсон і першим дотиком до м’яча забив четвертий гол «гірників». Варто сказати, що серйозно допоміг бразильцеві в тій ситуації герой матчу Феррейра, зробивши бездоганну передачу. Нарешті, масну крапку поставив Малишев (на знімку), котрий поцілив у кут воріт потужним ударом. Це був дебютний гол Максима в єврокубках...

 

 


***

Паулу Фонсека:
— Для нас це дуже важлива перемога. Ми ретельно вивчили суперника, переглянули його матчі. Одне слово, чудово попрацювали. Тому вітаю всіх футболістів. Моє правило — не виділяти когось окремо. Щиро скажу, що вся команда показала себе добре...


Фото Євгена КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України»).