За останню добу (станом на 21.10) бойовики понад 40 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-ценру АТО, на маріупольському напрямку, як і в попередні дні, зафіксовано найбільше обстрілів — 26. Окупанти лупили поблизу Павлополя з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї, а в районах Красногорівки, Широкиного, Мар’їнки — з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм. На донецькому напрямку, в районі Авдіївки, бойовики били з танків, артилерії та мінометів. Снаряди розривались і в житлових кварталах прифронтового містечка. Неспокійно було й на луганському напрямку — поблизу Новозванівки та Трьохізбенки ворог використовував кулемети, гранатомети та стрілецьку зброю. А в Станиці Луганській вкотре було задіяно міномети 82-міліметрового калібру.


«Снаряди падають просто на приватні подвір’я, вибивають шибки, ламають, мов сірники, дерева, нищать стіни будівель. Перед останніми переговорами «нормандської четвірки» ворог виявив рекордну активність на півдні Донеччини. Населений пункт Водяне атакували ворожі диверсанти. Морські піхотинці нав’язали їм бій, котрий тривав чотири години. Ворог був змушений відступити. Одночасно з цим влучною стрільбою відзначилися наші розвідники. Вони збили два ворожі безпілотники, котрі допомагали наводити російську артилерію на позиції ЗСУ. Дрони літали низько, щоб забезпечити високу влучність, — і стали здобиччю озброєних стрілецькою зброєю військових», — розповів учора ЗМІ прес-офіцер сектору «Маріуполь» Олександр Кіндсфатер.


Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, лише за останній тиждень по українських позиціях в маріупольському секторі було випущено понад 3000 снарядів і мін. «Не можна виключати, що мирні ініціативи російської сторони є тільки прикриттям для посилення військового протистояння. Наші військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення укріплені та утеплені. Всі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями — приречені», — заявив він ЗМІ.


За даними групи «Інформаційний спротив», РФ продовжує перекидати важку техніку і озброєння на Донбас. «На станцію в н. п. Амвросіївка Донецької області прибув потяг з 4 вагонами боєприпасів. Під час розвантаження ідентифіковані ящики з 122-міліметровими артснарядами і 120- міліметровими мінометними боєприпасами», — ідеться у повідомленні групи.