В Японії вирішили використовувати безпілотники для надання необхідних послуг людям старшого віку, інвалідам та мешканцям віддалених регіонів країни. Цим категоріям населення безпілотники доставлятимуть продукти харчування, одяг чи товари для дому, необхідні ліки. Дрони можна буде застосувати і для постачання одягу та продовольчих товарів у райони, що постраждали від стихійних явищ.


Головними поки що є проблеми надійності самих літальних апаратів та забезпечення їх безперешкодного руху. Враховуючи ці проблеми, уряд має намір закласти в бюджет наступного року спеціальні кошти на підтримку промислових компаній, які візьмуться за розвиток технологій забезпечення захисту літальних апаратів.


Уперше технологію доставки товарів дронами застосували в місті Чіба, неподалік Токіо. Там на початку року було створено спеціальну зону для тестування безпілотного обслуговування. Випробування пройшли успішно.


Загалом японський уряд розраховує повністю запустити програму задіювання безпілотників для обслуговування пенсіонерів та мешканців віддалених районів країни з 2018 року.

Токіо.