Днями члени Комітету закордонних справ Великобританії відвідали Донецьку область. У заходах узяли участь дев’ятеро представників Комітету закордонних справ парламенту Великобританії, а також співголови депутатської групи зі зв’язків із Великобританією у Верховній Раді Світлана Заліщук, Олексій Рябчин та член групи дружби Сергій Лещенко.


Українські та британські депутати разом відвідали міста Краматорськ, Слов’янськ та Бахмут, узяли участь у зустрічах з представниками Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, місцевим військовим керівництвом, поспілкувалися із громадськістю Донеччини та спостерігачами місії 


ОБСЄ. Під час візиту британські парламентарії також зустрілися з керівництвом та студентами Горлівського інституту іноземних мов, який унаслідок російської агресії був переміщений з окупованих територій до Бахмута.


Метою візиту британської делегації була підготовка звіту, що ляже в основу рекомендацій британському уряду про формування політики щодо РФ. Українські депутати продемонстрували докази російської агресії на території Донбасу своїм британським колегам, а також навели інші свідчення того, що Росія веде гібридну війну проти нашої держави.


Днями в Києві відбулася зустріч британської делегації з членами Групи дружби з Великою Британією. Також депутати британського парламенту взяли участь у засіданні Комітету у закордонних справах Верховної Ради України.


Співголова депутатської групи зі зв’язків з Великобританією Світлана Заліщук зазначила: «Важливим результатом цієї поїздки на схід стало те, що британські депутати на власні очі побачили, хто агресор, а хто жертва.

Сподіваюся, що після цього візиту Британія посилить позицію на міжнародних майданчиках стосовно протидії російській агресії та активніше допомагатиме зберігати санкції проти Кремля». У свою чергу співголова депутатської групи Олексій Рябчин наголосив на важливості візиту британських колег. «Адже, перебуваючи на своїй малій батьківщині, я мав змогу показати їм гострі проблеми громади на Донбасі та допомогти сформувати власне бачення розвитку подій, — сказав він. — Знаковою для британських депутатів була зустріч зі студентами та керівництвом переселеного Горлівського інституту іноземних мов, які, незважаючи на російську агресію, не втрачають оптимізму і надії на мир».


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.