Ще у 2013 році між Рівненською областю та Меджимурською жупанією (Хорватія) було підписано угоду про співпрацю. Однак жодних кроків щодо практичної співпраці між регіонами не було. Тож голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Томіславом Відошевічем (на знімку), аби відновити партнерську співпрацю.

 

 

Посол Хорватії наголосив, що його країна зацікавлена в налагодженні потоку туристів, у тому числі й з Рівненщини, а тому він радо сприйняв звістку про відродження роботи Рівненського аеропорту та запуск низки чартерних рейсів. Сподівається в найближчому майбутньому на появу чартеру з Рівного до одного з курортних міст Хорватії.


Олексій Муляренко зауважив, що Рівненщина може стати надійним партнером адміністративно-політичних частин Хорватії одразу в кількох напрямах: культурному, туристичному, освітньому тощо. Також він наголосив, що Рівненщина є інвестиційно привабливим регіоном.


«На жаль, у нас вкрай низький показник зовнішньоторговельних операцій. За перше півріччя 2016 року частка Хорватії в наших зовнішньоторговельних зв’язках становить лише 0,3 відсотка. А тому ми зацікавлені в налагодженні та поглибленні цих зв’язків, в реалізації спільних економічних та інвестиційних проектів», — зазначив Олексій Муляренко, який запропонував створити двосторонню робочу групу з напрацювання шляхів співпраці між регіонами Хорватії та Рівненською областю.

Рівне.