«Українські голови в Баварії» — так називається фільм про перебування міських та селищних голів із Чернігівської області у німецькому місті Кемптен. Проходив візит у рамках проекту зі сталого розвитку селищ та малих міст Сіверського краю, що здійснювався за підтримки Фонду Ганса Зайделя.

 


Відео складається з восьми серій, в яких висвітлюється організація ключових напрямів діяльності органів місцевого самоврядування в баварському місті: благоустрою, будівництва, водопостачання та водовідведення, збереження та використання історико-культурної спадщини, збору та утилізації сміття, використання відновлювальних джерел енергії, роботи місцевої влади з молоддю.


Менський міський голова Федір Фесюн висловив переконання, що все з побаченого цілком може бути запроваджене в Україні. На його думку, нічого такого, чого ми не знаємо, в Німеччині немає. Але організація, а звідси й досягнення, вражають. Багато корисного взяв для себе і міський голова Семенівки Олександр Бичков, зокрема, це і реконструкція очисних споруд, і участь у проекті співробітництва громад, і робота з грантами. Він наголосив: «У Баварії добре, але це не наш дім, і для нас головне — взяти досвід та запровадити його у себе».


Учасники поїздки переконані, що європейський вибір України означає розвиток місцевого самоврядування, яке є ключовим важелем для змін в Україні.

Чернігівська область.