Американська туристична фірма Aіrbnb оголосила про своєрідний кастинг для бажаючих відвідати під час святкування Хелловіна замок графа Дракули в Румунії та навіть переночувати там. До речі, з 1948 року ніхто не удостоювався честі заночувати в трансільванській фортеці Влада Цепеша, який і став прототипом головного героя роману ірландського письменника Брема Стокера — «Дракула». Як повідомила болгарська газета «Монітор», головним критерієм відбору буде «вампірська дотепність», з якою подружня пара кандидатів повинна вітати привид Дракули у разі можливої зустрічі з ним у стародавньому замку.


Переможців конкурсу доправлять на літаку до Бухареста, а потім відвезуть до популярного замку у Карпатах. Увечері їм запропонують вечерю з келихом вина, які дуже любив сам Дракула. А потім укладуть спати в домовини, оббиті червоним крепом. Точно так волів відпочивати після трудів праведних сам Дракула в романі Брема Стокера. До речі, гостей у замку прийматиме нащадок письменника — Дакр Стокер, який увійде в образ Джонатана Харкера, одного з персонажів роману «Дракула».


«Хочу зіграти цю роль реалістично й одночасно розповісти легенду про замок, його господаря та країну, в якій усе це відбулося», — поділився Дакр Стокер. І, звичайно, він обов’язково повідомить переможців конкурсу фірми Aіrbnb, що замок Дракули, який є найпопулярнішим місцем для закордонних туристів, щорічно відвідують понад 630 000 осіб. Але можливості зупинитися тут на одну ніч ніхто за багато років не одержував. А тим більше на Хелловін.


За словами нащадка письменника, «Ніч Хелловіна в замку Дракули» — це перша спроба «не тільки відтворити в реальності деякі епізоди з відомої книги, а й запропонувати туристам переживання та хорошу порцію... страху, що запам’ятовуються».