Фахівці Кременчуцького автомобільного заводу презентували ще один важкий броньований всюдихід КрАЗ-«Халк» колісної формули 4х4 (на знімку).

 

 

Згадана новинка поповнила лінійку кразівських машин, до якої належать уже знайомі нашим силовикам «Шрек» і «Фіона». Водночас вона істотно від них відрізняється. Адже створений на базі всюдихода КрАЗ-5233 броньовик, на відміну, скажімо, від «Шрека», не має рами. Тож усі його агрегати закріплені на несучому корпусі. Це дало змогу зменшити масу (на 2 тонни) і висоту автомобіля, що набуває особливого значення у бойових умовах. Не менш важливо й те, що днище корпуса сконструйовано V-подібно — за таких умов при підриві сила удару в напрямі екіпажу відчутно розсіюється.


Водночас металевий захист від ураження бійців виконано так, що куля, випущена під будь-яким кутом до поверхні, не може «прослизнути» всередину корпуса без зустрічі з елементами броні. При цьому багатошарові куленепробивні стекла дають змогу екіпажу з дванадцяти осіб досить упевнено орієнтуватися у просторі, маневрувати та вражати ворога з різних видів сучасної зброї. Тим паче що броньовик здатний розвивати швидкість до 90 кілометрів за годину, а його 310-сильний дизельний двигун забезпечує підвищену прохідність будь-якою дорогою чи бездоріжжям.

Полтавська область.


Фото з сайту ПАТ «АвтоКрАЗ».