На неофіційному оформленні найманих працівників вирішила зекономити підприємець В., яка займається у Рівному роздрібною торгівлею. Але поширена серед роботодавців практика нелегального працевлаштування дала збій. Інспектори управління Держпраці у Рівненській області на підставі інформації соціальних партнерів провели позапланову перевірку і встановили, що троє найманих працівників не мають трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням, про них не повідомлено в ДФС. Зарплату їм виплачують без бухгалтерського обліку та сплати обов’язкових відрахувань.


Відповідно до статті 265 КЗпПУ за таке правопорушення передбачено штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неоформленого працівника. Враховуючи цей факт та сукупність інших встановлених порушень, уповноважена особа управління Держпраці винесла роботодавцю дві постанови із сумарним штрафом на 88 тисяч гривень.


Як повідомили в управлінні Держпраці у Рівненській області, цьогоріч з набранням чинності Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення на Рівненщині винесено 24 постанови на понад 120 тисяч гривень штрафів.

Рівне.