Після триденної «гуманітарної паузи» авіація Росії та сирійська армія поновили бомбардування сирійського міста Алеппо. Це сталося 22 жовтня, на наступний день після того, як на спеціальній сесії ради ООН з прав людини в Женеві було ухвалено резолюцію про ситуацію в Сирії. «Рада з прав людини вимагає, щоб (сирійський) режим і його союзники негайно припинили всі повітряні бомбардування міста Алеппо і польоти військової авіації над ним», наголошується у резолюції. Також у документі йдеться про необхідність покарання винних у порушенні норм міжнародного гуманітарного права, зокрема й розгляд справи у Міжнародному кримінальному суді.

 

За оцінками ООН, понад 250 тисяч цивільних досі залишаються в оточених районах Алеппо. Представники організації повідомили, що не змогли надати допомогу цивільному населенню, оскільки так і не отримали гарантій безпеки від обох сторін конфлікту. З цих саме причин було скасовано й операцію з евакуації поранених.


Сирійські державні ЗМІ звинуватили повстанців, що ті не випустили з міста мирних мешканців і використовують їх як «живий щит». Натомість повстанці заявили, що мешканці міста не довіряють режиму Башара Асада і добровільно залишаються в оточеному Алеппо.

 

Довідково

 

73% росіян підтримують дії Росії в Сирії і вважають критику російських дій в Алеппо необгрунтованою, свідчать дані опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки.