Україна бере участь у 135-й Асамблеї Міжпарламентського союзу, яка розпочалася у неділю і триватиме до 27 жовтня у Женеві. Серед учасників зустрічі також парламентарії 130 країн. Очолює нашу делегацію заступник голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Борис Тарасюк.

 

«Разом із членами української парламентської делегації — Іваном Крульком, Оленою Сотник, Рефатом Чубаровим, Ігорем Поповим —поінформуємо парламентаріїв інших країн про російську агресію проти України та інших суверенних держав. Крім того, значну увагу українська делегація приділить окупації Криму та частини Донбасу, а також ситуації з порушеннями прав людини на тимчасово окупованих територіях», — написала у Фейсбук народний депутат Марія Іонова.


За її словами, в рамках Асамблеї парламентська делегація нашої країни планує взяти участь у загальних дебатах, а також у роботі постійних комітетів Асамблеї з питань миру і міжнародної безпеки, з питань демократії та прав людини, сталого розвитку, фінансів і торгівлі, а також у справах ООН. Народні депутати братимуть участь у Форумі молодих парламентаріїв.


Окрім того, Іонова наголосила, що, як очікується, гострі дискусії виникнуть під час обговорення питання про проведення 137-ї Асамблеї в Санкт-Петербурзі восени 2017 року. Зазначимо, що Світовий конгрес українців (СКУ) закликав Міжпарламентський союз (МПС) відкинути пропозицію про скликання наступної зустрічі в Росії. Зокрема, Президент СКУ Євген Чолій вважає, що в такий спосіб вдасться вчинити тиск на Москву, щоб вона виконувала свої основні міжнародні зобов’язання. Він також акцентував, що російська агресія стосується не лише України, як це зовсім недавно було продемонстровано в Сирії, де, незважаючи на людські життя, РФ веде важке бомбардування цивільних об’єктів, зокрема в Алеппо.