Це значна подія не лише для самого навчального закладу і селища, а й для всього Попаснянського району. Новотошківське розташовано на лінії фронту і за час воєнного конфлікту зазнало людського горя та руйнувань від обстрілу бойовиків. Постраждала від ворожих «Градів» і місцева школа.


Вчителі кажуть, що життя їхнього навчального закладу, як і життя селища, розділилося на два етапи: до війни і після війни. Одна частина школи за останній рік воєнного конфлікту вже відновлена: замінено дах і систему опалення, встановлено металопластикові вікна, зроблено ремонт у класах. Але частина будови все ще потребує ремонту. На ювілеї були присутні не лише випускники школи, й ті, хто допомагав її відновлювати.

 


Певно, небагато шкіл України можуть пишатися тим, що нагороджені Грамотою Верховної Ради України за заслуги перед українським народом (на знімку). Директор департаменту освіти та науки ОДА Юрій Стецюк передав педагогам та учням цього навчального закладу особисті привітання Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко (на знімку): «Цей ювілейний для школи рік ви зустрічаєте в непростих умовах через російську агресію проти України та війну на Донбасі. Я хочу щиро подякувати педагогічному колективу, для якого було справою честі докласти всіх можливих зусиль, аби діти могли навчатися у школі. Я високо ціную ваші зусилля, спрямовані на створення безпечних умов для навчання дітей. Я знаю, новотошківські діти ходять до школи з радістю — і це найкраща оцінка вашої роботи. Висловлюю щиру вдячність керівництву та педагогам за самовідданість у справі навчання й виховання нашої молоді».

 


На жаль, цього року на відновлення школи не виділено жодної копійки ні з державного бюджету, ні від будь-якого фонду. Наразі є проекти, прораховано всі кошториси, але далі цього справа не просувається. «Діти — найдорожче, що в нас є, і дуже хотілося б, щоб влада не залишалася байдужою і пам’ятала про це», — наголошують педагоги прифронтового Новотошківського.


Луганська область.