За інформацією прес-центру штабу АТО, російсько-окупаційні війська й не думають дотримуватися домовленостей про повне припинення вогню. За добу (дані на ранок 24.10.) терористи 35 разів обстріляли позиції українських захисників.


На маріупольському напрямку зафіксовано 20 провокацій проти сил АТО. Тут бойовики обстрілювали підрозділи Збройних Сил України з кулеметів великого калібру, гранатометів, стрілецької зброї та мінометів калібру 82 міліметри. На луганському напрямку з боку окупантів було зафіксовано дев’ять випадків порушення режиму припинення вогню. Для цього в хід ішов той самий набір озброєння. А на донецькому напрямку терористи застосовували ще й міни 120-го калібру.


Як повідомив на свій сторінці у Фейсбуці координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, використовуючи режим тиші, бойовики провели додаткові фортифікаційні роботи з дооблаштування укріпленого району в районі Донецька (на трасі в напрямку селища Піски). Укріпрайон посилено бронетехнікою й артилерією. А мінометні позиції розташовуються на території колишнього Донецького казенного заводу хімічних виробів. Звідти вже було зафіксовано проведення пристрілювання мінометів калібру 82 і 120 міліметрів.