З місією культурного та педагогічного обміну луганські вчителі вирушили до Львівської та Тернопільської областей. Акція відбувається в рамках реалізації угоди про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво за Всеукраїнським проектом «Змінимо країну разом». А ідею обмінятися вчителями сходу та заходу на певний час запропонував голова Луганської облдержадміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. Його ініціативу підтримала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.


Поїздка дасть змогу 50 представникам педколективів навчальних закладів Луганщини протягом місяця набути цінний досвід та налагодити дружні відносини із львівськими та тернопільськими колегами. Переважна більшість вчителів, які увійшли до складу делегації, — переможці всеукраїнських, обласних, районних конкурсів, вчителі початкових класів, української мови та літератури, англійської, історії з усіх районів і міст Луганщини. Половина з них перебуватимуть у Львівській області, решта — на Тернопільщині.


Луганські педагоги долучаться до навчального процесу і проводитимуть уроки в закладах освіти двох західних регіонів України. Познайомляться також зі специфікою роботи департаментів, управлінь і відділів освіти та науки, братимуть участь у засіданнях сесій міських та районних рад, де розглядатимуть питання розвитку сучасної освіти. Крім того, під час шкільних канікул для луганських вчителів буде організовано програму з відвідування музеїв, пам’ятних місць. Одночасно на Луганщину прибудуть львівські та тернопільські вчителі, які працюватимуть на сході за ідентичною програмою.

Луганська область.

 


На знімку: педагоги перед поїздкою до Львова.


Фото прес-служби ОДА.