Щонайменше 59 осіб загинуло внаслідок нападу групи озброєних людей на поліцейське училище в місті Кветта на заході Пакистану. Поранених більше сотні, багато з них у тяжкому стані, пише ВВС. Усього в гуртожитку могло перебувати до 500 курсантів.


Сталося це у понеділок увечері. За інформацією Reuters, міністр внутрішніх справ провінції Балуджистан Мір Сарфараз Бугті повідомив, що п’ять-шість бойовиків напали на гуртожиток у навчальному центрі, коли курсанти відпочивали і спали. Зазначається, що атака була добре спланована: терористи стріляли з п’яти різних точок. Поліція та військові прибули до академії протягом 20 хвилин після нападу і почали операцію, яка тривала майже п’ять годин, повідомляє Міністерство внутрішніх справ. Екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад, повідомляє Reuters 

Кветта — столиця провінції Балуджистан; у якій фіксується висока активність бойовиків-сепаратистів та ісламістів. У серпні в результаті декількох вибухів в Кветті загинули 88 осіб.

 


На фото: постраждалі отримують допомогу в місті Кветта.


Фото Xіnhua/Укрінформ.