Лідер Радикальної партії Олег Ляшко оприлюднив прізвище автора скандальної поправки до держбюджету про підвищення зарплати народним депутатам до 36 тисяч гривень. «Україна має знати своїх героїв: автор поправки до бюджету про підвищення вдвічі зарплат депутатам — Олексій Мушак від БПП», — зазначив Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

 

Лідер радикалів переконаний, що зарплати Президенту, міністрам та депутатам мають бути прив’язані до середніх зарплат по Україні та індексуватися відповідно до економічного зростання. В умовах, коли мінімальні зарплати українців зростають лише на 160 гривень, піднімати зарплати народним депутатам на 18 тисяч гривень Ляшко вважає аморальним. «Я за те, щоб усі українці, які важко працюють, отримували гідну зарплату. І коли в нас учителі, лікарі, фермери, будівельники, металурги будуть отримувати по 10—15 тисяч гривень, тоді можна говорити про підвищення зарплати народним депутатам, а поки що — не заслужили», — зазначив Ляшко. Також політика обурило, що в наступному році уряд планує збільшити видатки на Генпрокуратуру на два мільярди гривень та підвищити вдвічі зарплати співробітникам прокуратури. «За що?! Я сьогодні подав поправку, щоб зняти два мільярди з ГПУ і спрямувати ці кошти на компенсацію вартості житла переселенцям і на підтримку фермерів», — наголосив народний обранець.


Раніше Ляшко оприлюднив вимоги Радикальної партії до держбюджету. Серед них: залишити спецрежим оподаткування для сільгоспвиробників, відновити держфінансування закладів профтехосвіти, індексувати пенсії тим категоріям українців, які отримують менш як 1000 гривень на місяць, передбачити кошти на лічильники обліку газу, води, тепла на кожну квартиру, кошти на заміну котлів селянам, ухвалити низку законопроектів, які дають змогу радикально підвищити доходи державного бюджету. «Інакше голосувати за бюджет ми не будемо», — попередив він. Нагадаємо: під час голосування за проект держбюджету на 2017 рік у першому читанні Радикальна партія не надала жодного голосу.


Прес-служба фракції Радикальної партії Олега Ляшка.