Двадцять чоловіків із Петрівського району відслужили в зоні проведення АТО в 17-му окремому мотопіхотному батальйоні Збройних Сил України, створеному як 17-й батальйон територіальної оборони з мешканців Кіровоградської області. Троє з них нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня, один — медаллю «Захисник Вітчизни». Батальйон ніс службу на 58 блокпостах. Пройшов загалом майже 2800 кілометрів, а сумарний пробіг техніки — чотири мільйони кілометрів.

Нині на службі перебувають п’ять петрівців — двоє з першої хвилі мобілізації, троє — з четвертої.


Земляки постійно підтримували своїх захисників. Особливо активно допомагала волонтер Алла Горністова, яка приїздила в батальйон багато разів, привозила продукти, одяг, обмундирування, будівельні матеріали, медикаменти, дитячі листівки, які були оберегами для військовослужбовців.


Напередодні Дня захисника України та свята українського козацтва в районі побував комбат 17-го батальйону полковник Олександр Щербина. Він подякував за допомогу і підтримку та за вірних військовій присязі воїнів. А також підкреслив, що петрівці дуже дружні і, перебуваючи в зоні бойових дій, завжди тримаються пліч-о-пліч. Під час відзначення самого свята голова Петрівської РДА Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара вручили учаснику АТО, командиру взводу 17-го батальйону, капітану Сергію Савченку ключі від капітально відремонтованого автомобіля, який продовжить свою службу нашим військовим на сході України.



Кіровоградська область.

 


 

На знімку: під час зустрічі Олександра Щербини з добровільними помічниками в Петровому.


Фото надане автором.