У столичному кінотеатрі «Київ» відбувся закритий показ документального фільму «Лобановський назавжди». Це ще одна ґрунтовна розповідь про легендарного тренера київського «Динамо» Валерія Васильовича Лобановського, який вперше в історії вітчизняного спорту вивів свій клуб у гранди європейського футболу.


Основу картини становили архівні кіноматеріали, а також оцінки, судження і спогади про метра його сучасників — гравців, тренерів, журналістів, уболівальників. На перегляд запросили спортивних журналістів, а також представників ЗМІ загальнополітичної спрямованості.


Фільм (тривалість 93 хвилини) переглядався, мов динамічний і захопливий футбольний поєдинок. Творцям за допомогою образу геніального тренера, який досягав успіхів завдяки своїм новаторським ідеям, попри все вдалося передати колорит різних епох — від радянської до часів утворенням нової української держави.


Після перегляду, що закінчився оваціями присутніх, автори, безумовно, цікавого з різних точок зору кінопродукту — а це режисер-постановник Антон Азаров, продюсери Дмитро Симонов та Сергій Полховський — відповіли на численні запитання журналістів.


Першого дня грудня документальний фільм «Лобановський назавжди» вийде на великий екран. І віриться, що на нього чекає успішний прокат.

 


На знімку: Валерій Лобановський на Євро-1988, де його підопічні стали срібними призерами.


Фото uefa.