Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заповнював свою декларацію досить довго і давно завершив заповнення, але не зміг зареєструвати її через те, що портал Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) не працював. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.


«Це була майже детективна історія. Майже дві доби намагався зареєструвати електронну декларацію. Це нарешті відбулося — успішно подав Декларацію :).


Раніше сайт НАЗК не прийняв мою декларацію через технічні збої в роботі сайту. Довелося чекати, і лише під ранок сайт запрацював знову.


Сподіваюся, що збої в роботі сайту відбуваються через велику кількість охочих задекларувати свої статки, а не через хакерські атаки, щоб зірвати процес декларування взагалі. Вважаю, що жодних перенесень строку подачі декларацій не повинно бути», — написав він.


Водночас А. Парубій зауважив, що особисто доклав багато зусиль, щоби Закон про електронні декларації був ухвалений і запрацював. Тож переконаний — це дієвий шлях для боротьби з корупцією.


За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.