Прокурор Рівненської області Олег Соболь започаткував організацію особистого прийому громадян та розгляду їх звернень із використанням режиму відеоконференцзв’язку. Щоправда, такий режим застосовуватиметься не у всіх випадках, а лише у тих, коли під час спілкування із заявниками виникнуть запитання до керівників та інших працівників місцевих прокуратур щодо розгляду ними попередніх (первинних) звернень чи скарг людей.

 


На переконання Олега Соболя, такий підхід до організації розгляду звернень оптимізує діалог прокурора і заявника, дасть змогу оперативно та всебічно вивчити проблемне питання, щоб його якомога швидше вирішити.


Так, 25 жовтня, коли вперше проводився прийом у такому форматі, до прокурора звернулися з десяток мешканців Рівненщини, в тому числі й представники громадських організацій.


— Більшість порушених заявниками питань стосувалися досудового розслідування у кримінальних провадженнях, що його здійснюють органи поліції, зокрема, за фактами зловживань посадовцями органів місцевого самоврядування, підпалу майна тощо, — розповів Олег Соболь. — Також до мене звернулися працівники ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» з проханням взяти на контроль та активізувати досудове розслідування, що його здійснюють слідчі поліції, за фактом незаконної приватизації та вчинення злочинних оборудок із майном товариства.


Під час спілкування із заявниками прокурор області ставив запитання й присутнім працівникам апарату прокуратури області, а також (у режимі відеоконференцзв’язку) й керівникам місцевих прокуратур щодо встановлених обставин порушених людьми тем, а також дав їм окремі доручення.


Рівне.


Фото надане прес-службою прокуратури Рівненської області.