«Укотре повторився фарс у російському судилищі над громадянами України Миколою Карпюком та Станіславом Клихом. І це попри цілковиту абсурдність висунутих проти них обвинувачень та незважаючи на тяжкий стан здоров’я Станіслава, який потребує невідкладної медичної допомоги», — написав на своїй сторінці у Фейсбук Президент України Петро Порошенко, коментуючи рішення Верховного суду РФ відхилити апеляцію засуджених у Росії українців Станіслава Клиха та Миколи Карпюка.


«Абсурдність ситуації підкреслює і нещодавня відмова Москви передати Україні наших Олега Сенцова та Олександра Кольченка, нібито, через їхні російські паспорти. І це після того, як Омбудсмен РФ визнала, що і Кольченко, і Сенцов є громадянами України», — написав Президент.


Як повідомив адвокат наших бранців Ілля Новіков, після рішення Верховного суду відкривається можливість розпочати переговори щодо повернення його підзахисних в Україну.


У день судового засідання до Москви несподівано приїхала Надія Савченко (за її словами, щоб підтримати наших в’язнів), здивувавши і свого колишнього адвоката Марка Фейгіна, і всіх людей в Україні, які так довго

виборювали її повернення з РФ. Реальний термін ув’язнення, зокрема й за незаконний перетин україно-російського кордону, міг стати причиною повторного арешту Савченко. Проте у Кремлі цього разу здивували. Речник Путіна Дмитро Пєсков відгукнувся на приїзд Надії Савченко так: «Всі юридичні дії стосовно Савченко було виконано. Їй не закрито в’їзд на територію Російської Федерації. Тому тут нема на що реагувати».