У Кременчуці міськрада затвердила програму фінансової підтримки та стимулювання створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Діятиме вона до 2020 року. На підтримку ОСББ із міської казни вже передбачено виділити сім мільйонів гривень. Ідеться не про фінансування організаційних витрат, а про співучасть у поліпшені стану житлового фонду. Адже чимало потенційних фундаторів таких об’єднань побоюються стати повноцінними господарями своїх багатоквартирних «рукавичок» тільки тому, що за нинішньої скрути не в змозі капітально їх відремонтувати.


Непосильним залишається цей тягар і для більшості мешканців міста, які живуть у будинках, утримуваних ОСББ або житловими кооперативами (таких об’єднань у наддніпрянському місті відповідно 191 та 11). Зрештою, навіть забезпечувати безперебійне функціонування «добитих» внутришньобудинкових мереж у старих спорудах важко. За оцінками фахівців-експертів, усереднений коефіцієнт зношеності таких будинків становить 45 відсотків...


Затверджена міськрадою програма передбачає залучення коштів громади на співфінансування робіт із капремонту багатоквартирного житла. Використовуватимуться вони також на реконструкцію та модернізацію конструктивних елементів будинків, їхніх інженерних мереж і технічного обладнання.

 

Полтавська область.