Футбол. Кубок України. Матчі 1/8 фіналу. 26 жовтня.


«Полтава» — «Карпати» (Львів). 2:1. Полтава. «Локомотив». 1 500 глядачів. Голи: Ковтун, 4, Трояновський, 43 — Окечукву, 54.
«Верес» (Рівне) — «Ворскла» (Полтава). 0:1. Рівне. «Авангард». 5 436 глядачів. Гол: Коломоєць, 34.
«Десна» (Чернігів) — «Дніпро». 0:0 (пенальті — 6:7). Київ. «Оболонь-Арена». 2 070 глядачів.
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Сталь» (Кам’янське). 1:1 (пенальті — 4:2). Маріуполь. «Іллічівець». 900 глядачів. Голи: Кожанов, 51 — Дансо, 7.
«Нафтовик» (Охтирка) — «Волинь» (Луцьк). 2:1. Охтирка. «Нафтовик». 3 150 глядачів. Голи: Пасич, 17, 67 — Мемешев, 86 (п).
«Миколаїв» — «Оболонь-Бровар» (Київ). 0:0 (пенальті — 5:4). Миколаїв. Центральний міський стадіон. 730 глядачів.
«Шахтар» (Донецьк) — «Олександрія». 2:1. Львів. «Арена Львів». 1 210 глядачів. Голи: Степаненко, 13, Марлос, 90+2 — Яремчук, 90+4.
«Динамо» (Київ) — «Зоря» (Луганськ). 5:2. Київ. НСК «Олімпійський. 5 347 глядачів. Голи: Гонсалес, 14, 97, Циганков, 65, Мораес, 101 (п), 
119 (п) — Рафаель, 22 (п), Сіваков, 89.


***


Одразу слід зазначити, що попри холоднечу всі без винятку поєдинки відзначалися гостротою і безкомпромісністю. Відчувалася атмосфера справжнього кубкового протистояння.
Ігровий день почався несподіванкою: львівські «Карпати» в гостях поступилися команді Першої ліги. Потім «Волинь» в Охтирці і «Сталь» у Маріуполі також спіткала лиха доля. Лучани і «сталевари» програли футболістам «Нафтовика» та «Іллічівця» відповідно.


***


Як і очікувалося, найгострішим і найцікавішим було протистояння сусідів у турнірній таблиці в чемпіонаті УПЛ — «Динамо» і «Зорі». Дещо здивував стартовий склад киян, у якому з’явилася група молодих виконавців. До вже знайомого Віктора Циганкова приєдналися оборонці Зураб Очігава, Олександр Тимчик і півоборонець Павло Оріховський. Усі вони виявили характер і загалом виправдали довіру.
Кияни доволі швидко відкрили рахунок. Зробив це Дерліс Глонсалес. До речі, цього разу парагваєць відзначився дублем (ще раз забив у першому додатковому таймі). І не тільки він досяг цього, але про це трохи пізніше. Луганчани, яких гаряче підтримував невеликий загін вірних прихильників, також були налаштовані агресивно. Невдовзі вони провели гостру атаку, і нігерійський форвард гостей Бонавентуре Денніс заробив 11-метровий.
Протягом зустрічі «Зорі» ще раз довелося наздоганяти господарів — після того як свій черговий гол забив Циганков. Слід сказати, що чемпіони країни мали кілька чудових нагод закріпити перевагу в рахунку. Однак не скористалися ними, за що й були покарані. За кілька хвилин до завершення основного часу луганчани встановили рівновагу.
Обом командам дошкуляв мокрий сніг, котрий падав протягом зустрічі і, зрештою, зіпсував газон. Краще до вибриків негоди пристосувалися футболісти «Динамо». Протягом двох додаткових таймів вони тричі вражали ціль. Два влучення (обидва з пенальті) на рахунку Жуніора Мораеса. Окрім дубля, він чудово діяв і як асистент.


***


Учора в президентській ложі НСК «Олімпійський» відбулося жеребкування пар 1/4 фіналу. Його підсумок такий: «Нафтовик» — «Динамо». «Дніпро» — «Ворскла». «Миколаїв» — «Іллічівець». «Полтава» — «Шахтар».
Базовий день — 30 листопада.

 

Капітан динамівців у цьому матчі Андрій Рибалка, Віктор Циганков і Дерліс Гонсалес (зліва направо).


Фото www.fcdynamo.kіev.ua