У Скадовському районі Херсонщини люди дві години боролися за життя дельфіна. І перемогли! Мешканці курортного селища Лазурного побачили, що на берег Чорного моря штормові хвилі викинули молодого дельфіна. Тварина була надто слабка, щоб повернутися на глибину, тому очевидці, котрі самотужки нічого вдіяти не змогли, зателефонували на «101». На виручку дельфінові терміново прибув підрозділ державної пожежно-рятувальної частини № 19 Скадовська, розповіла «Голосу України» фахівець сектору пропаганди ГУ ДС НС Херсонщини Галина Лисенко.

 


Двоє бійців ДПРЧ-19 надягли гумові костюми і намагалися на руках віднести ссавця подалі від суходолу. Але потужна течія й хвилі, яким знесилений «малюк» (завдовжки півтора метри) не міг опиратися, знову й знову повертали його на пісок. Лише за дві години борсання в холодній воді дельфін таки зумів віддалитися від берега на достатню відстань, щоб плисти у відкрите море.


Такі випадки на Чорноморському узбережжі Херсонщини бували й раніше. Але врятувати вдається у кращому разі одного дельфіна з десяти. Адже морські ссавці викидаються на мілководдя пораненими або втрачають орієнтацію через споживання риби, зараженої паразитами. І це для них — неминуча загибель.



Херсонська область.


Фото Дмитра Рули.