У Полтавському краєзнавчому музеї відбулася урочиста церемонія спецпогашення художнього немаркованого конверта, присвяченого 125-річчю закладу. Водночас тут представили поштову марку із зображенням цієї перлини вітчизняної архітектури.


Як відомо, її «батьком» був один із творців українського національного стилю Василь Кричевський, на чию честь названо музей. Днями тут почалися ювілейні заходи, що триватимуть фактично до кінця року. Одними з перших музейників і поціновувачів зібраних тут скарбів минувшини привітали поштовики. Під час згаданої церемонії в. о. директора Полтавської дирекції «Укрпошти» Людмила Сушко повідомила про те, що ювілейний конверт випущено накладом 35 тисяч примірників. Тож є нагода і можливість за його допомогою популяризувати шедевр українського зодчества в усьому світі.


Автором зображення, що прикрашає конверт і марку, став полтавський художник Валерій Побоков. А безпосередню процедуру спецпогашення під бурхливі оплески присутніх виконали (на знімку справа наліво) Людмила Сушко, директор краєзнавчого музею Катерина Фесик і заступник начальника управління культури Валентина Вождаєнко. До речі, перший конверт, на якому вони поставили спеціальний штемпель, що діяв тільки один день, зберігатиметься у музейних фондах. Тож, за словами ведучого церемонії науковця Гліба Кудряшова, працівники музею за допомогою партнерів-поштовиків створили унікальний експонат.

 



Полтава.


Фото автора.